Week Menu · Archief januari 2021

Donderdag 28 januari 2021

VEGGIE TEMPEH TAHOE

Maken jullie ook vegetarische gerechten? Natuurlijk maken wij die. Ook in suriname zijn er meer en meer mensen die kiezen om vegetarisch of flexitarisch door het leven te gaan. Vandaag voor iedereen dus een vegetarisch gerecht bestaande uit Tahoe, tempeh met kousenband en een ei. En natuurlijk geserveerd met een bakje rijst om het compleet te maken.

Prijs €8,75, Bestellen tot en met Woensdag 27 januari 2021

 

Vrijdag 29 januari 2021

ROTI MET KIPDIJENFILET

Er wordt veel gevraagd om Roti, dus op veler verzoek deze week ook Roti met kipdijenfilet. De Roti wordt geserveerd met aardappels, gekookt gefrituurd ei en gewokte sperziebonen.

De rotiplaat oftewel de roti pannenkoek is niet gemaakt met gele erwten maar met aardappel. Dit zorgt dat de Roti plaat lekker zacht blijft en een genot is om te eten.

Probeer het zelf maar.

Prijs €10,00, Bestellen tot en met woensdag 27 januari 2021

 

Woensdag 20 januari 2021

Vorige week hebben jullie kunnen genieten van een culinaire rondreis langs een aantal landen die van invloed waren op de Surinaamse keuken. Dit was een uitputtende reis dus vandaag hebben we een dagje rust.. 

 

Donderdag 21 Januari 2021

FESAFOOD

Het leven moet je vieren en als je iets viert dan noemen we dat een feestje. En wat eet je dan op zo'n feestje? Juist. Fesafood..

Fesafood bestaat uit een Roze aardappel salade, waar naast aardappelen ook augurken, zilveruitjes en mayonaise inzit en natuurlijk Bieten om die mooie roze kleur te maken... Ziet er toch al meteen feestelijk uit. 

Als je die Salade combineert met Kipsate stokjes en wat lekkere mais heb je een feest op je bord. 

 

Per portie €8,75 en je krijgt dan De roze salade, 3 stokje kipsate, mais, tomaat, komkommer en wat ei om je bord mee te versieren zodat je thuis je eigen feestje kunt vieren. 

Je kunt dit gerecht ook bestellen met Bami en Kipsate stokjes (dus zonder de roze salade en mais) voor dezelfde prijs van €8,75

Bestellen voor woensdag 20 januari 2021

 

Vrijdag 22 januari 2021

FESAFOOD

Het leven moet je vieren en als je iets viert dan noemen we dat een feestje. En wat eet je dan op zo'n feestje? Juist. Fesafood..

Fesafood bestaat uit een Roze aardappel salade, waar naast aardappelen ook augurken, zilveruitjes en mayonaise inzit en natuurlijk Bieten om die mooie roze kleur te maken... Ziet er toch al meteen feestelijk uit. 

Als je die Salade combineert met Kipsate stokjes en wat lekkere mais heb je een feest op je bord. 

 

Per portie €8,75 en je krijgt dan De roze salade, 3 stokje kipsate, mais, tomaat, komkommer en wat ei om je bord mee te versieren zodat je thuis je eigen feestje kunt vieren. 

Je kunt dit gerecht ook bestellen met Bami en Kipsate stokjes (dus zonder de roze salade en mais) voor dezelfde prijs van €8,75

Bestellen voor woensdag 20 januari 2021

 

BAKABANA

Moet je binnen blijven, wil je een filmpje kijken of gewoon lekker een snack hebben voor tussendoor, probeer dan onze Bakabana (Pisang Gorerng of Gebakken banaan)

Niets is lekkerder dan lekker op de bank onder een deken te genieten van deze Bakabana, even dippen in een beetje pindasaus en wegdromen van lekker warm weer..

Prijs per portie €3,50. Je krijgt dan 2 stuks Bakabana en een bakje met echte pindasaus

Bestellen voor woensdag 20 januari 2021

 

Woensdag 13 januari 2021

SAOTO SOEP

Deze week maken we een culinaire reis langs de Surinaamse gerechten en hun oorsprong. Vandaag beginnen we met een gerecht met de oorsprong in Indonesie.

Een echte Surinaams Javaanse soep die in Suriname voornamelijk gegeten wordt met rijst als een volledige maaltijd. De soep kan ook als voorgerecht in een meergangen menu gegeten worden.

Ingrediënten:

  • Gefrituurde uitjes
  • Gefrituurde aardappel mini frietjes
  • Taugé
  • Geplozen kipfilet 
  • Eitje
  • Gefrituurde mihoen
  • Selderij
  • Kippenboullion

Volg je ons de rest van week in onze culinaire reis?

Per kop betaald u €6 inclusief een bakje rijst en een zakje ketjap sambal. Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 12 januari. 

Donderdag 14 Januari 2021

SAOTO SOEP

Gisteren zijn we begonnen aan onze culinaire reis langs de Surinaamse gerechten en hun oorsprong. Heb je gisteren de aftrap gemist met het gerecht uit Indonesie, heb je geluk. Vandaag is dit ook nog te bestellen. 

Een echte Surinaams Javaanse soep die in Suriname voornamelijk gegeten wordt met rijst als een volledige maaltijd. De soep kan ook als voorgerecht in een meergangen menu gegeten worden.

Ingrediënten:

  • Gefrituurde uitjes
  • Gefrituurde aardappel mini frietjes
  • Taugé
  • Geplozen kipfilet 
  • Eitje
  • Gefrituurde mihoen
  • Selderij
  • Kippenboullion

Per kop betaald u €6 inclusief een bakje rijst en een zakje ketjap sambal. Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 12 januari. 

 

MASALA GARNALEN

vandaag dag 2 in onze culinaire trip van deze week. En die brengt ons naar India. Ook in Suriname zijn er veel Indiase invloeden, de meesten zijn te herkennen aan het gebruik van Masala in het gerecht. Masala is een Indiase kerrie soort die er in verschillende smaken is naar gelang het gerecht. 

In India wordt Masala al heel lang gebruikt in de keuken en het zou gezonde eigenschappen hebben. Toen de Indiase gerechten meegenomen zijn naar Suriname en daar onderdeel werden van de Surinaamse cultuur is ook het gebruik van de Masala meegenomen. 

Vandaag kun je dit proeven met de Masala garnalen die samen met aardapelen en kikkererwten klaar gemaakt worden, en opgedient worden met kousenband. 

Vervolg je morgen ook de reis samen met ons?

 

Prijs per portie €9,00 Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 12 januari. 

Vrijdag 15 januari 2021

CHOP SUEY

We vervolgen onze culinaire rondreis vandaag met een gerecht dat zijn oorsprong vind in China. Chop Suey (Tjap Tjoy) is een gerecht van gewokte kipfilet met verschillende groenten zoals paksoi, taughe en noten als pinda en cashewnoten.

Een heerlijk gerecht om deze week mee af te sluiten.  heb je ze allemaal geprobeerd?

Prijs per portie €8,75. Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 12 januari

Woensdag 6 januari 2021

SAOTO SOEP

een echte Surinaams javaanse soep die in Suriname voornamelijk gegeten wordt met rijst als een volledige maaltijd. De soep kan ook als voorgerecht in een meergangen menu gegeten worden.

Ingrediënten:

  • Gefrituurde uitjes
  • Gefrituurde aardappel mini frietjes
  • Taugé
  • Geplozen kipfilet 
  • Eitje
  • Gefrituurde mihoen
  • Selderij
  • Kippenboullion

Per kop betaald u €6 inclusief een bakje rijst en een zakje ketjap sambal. 

Bestellen tot uiterlijk dinsdag 5 januari. Deze week kan er ook bezorgd worden binnen Den-Bosch. bezorgkosten €2,50. Bij bestelling vanaf €20,- is bezorging gratis. Bezorgen tussen 15.00 uur en17.00 uur

Donderdag 7 januari 2021

SAOTO SOEP

een echte Surinaams javaanse soep die in Suriname voornamelijk gegeten wordt met rijst als een volledige maaltijd. De soep kan ook als voorgerecht in een meergangen menu gegeten worden.

Ingrediënten:

  • Gefrituurde uitjes
  • Gefrituurde aardappel mini frietjes
  • Taugé
  • Geplozen kipfilet 
  • Eitje
  • Gefrituurde mihoen
  • Selderij
  • Kippenboullion

Per kop betaald u €6 inclusief een bakje rijst en een zakje ketjap sambal. 

Bestellen tot uiterlijk dinsdag 5 januari. Deze week kan er ook bezorgd worden binnen Den-Bosch. bezorgkosten €2,50. Bij bestelling vanaf €20,- is bezorging gratis. Bezorgen tussen 15.00 uur en17.00 uur

 

NASI MET KIPPENBOUT

Na de feestdagen beginnen we met een aantal lichte gerechten. zo hebben we deze week weer een lekker Nasi gerecht. Dit keer wordt de nasi geserveerd met een kippenbout, reepjes gebakken ei, zuurgoed, tomaat, kroepoek en sambal. 

Per portie betaald u €8,75.

Bestellen tot uiterlijk dinsdag 5 januari. Deze week kan er ook bezorgd worden binnen Den-Bosch. bezorgkosten €2,50. Bij bestelling vanaf €20,- is bezorging gratis. Bezorgen tussen 15.00 uur en17.00 uur

 

Vrijdag 8 januari 2021

NASI MET KIPPENBOUT

Na de feestdagen beginnen we met een aantal lichte gerechten. zo hebben we deze week weer een lekker Nasi gerecht. Dit keer wordt de nasi geserveerd met een kippenbout, reepjes gebakken ei, zuurgoed, tomaat, kroepoek en sambal. 

Per portie betaald u €8,75.

Bestellen tot uiterlijk dinsdag 5 januari. Deze week kan er ook bezorgd worden binnen Den-Bosch. bezorgkosten €2,50. Bij bestelling vanaf €20,- is bezorging gratis. Bezorgen tussen 15.00 uur en17.00 uur

 

Vrijdag 01 januari 2021

Siwoh june wenst jullie een heel voorspoedig en gezond 2021

Voor vandaag hebben we geen gerechten.